Löydä töitä

Tällä hetkellä suurin osa työpaikkailmoituksista julkaistaan digitaalisissa rekrytointikanavissa, erilaisissa verkkopalveluissa ja sosiaalisessa mediassa. Rekrytointisivustoja on verkossa kymmeniä, joten seurattavat sivustot kannattaa valita sen perusteella, miten kattavasti sivustoilta löytyy kiinnostavia työpaikkoja. Organisaatiot, kuten yritykset, järjestöt, yhdistykset ja ammattiliitot, ilmoittavat usein avoimista työpaikoista verkkosivuillaan.

Eeva Airikkala kertoo työhaastattelukokemuksistaan ja työllistymisestään.

Yksi lisämahdollisuus työllistymiseen on ilmoittautua rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyrityksen/-yritysten asiakkaaksi. Koska tällaisia yrityksiä on kymmeniä, kannattaa tutustua niihin verkossa ja valita yhteistyökumppaneiksi juuri korkeakouluopiskelijoita työllistävät tahot. TE-toimistot järjestävät toisinaan erityisesti teollisuus- ja kaupan alan yritysten kanssa rekrytointikoulutuksia, joiden tavoitteena on työllistää koulutukseen osallistuvat henkilöt asiakasyrityksissä. Elinkeinoyhtiöt ja paikalliset TE-toimistot järjestävät myös rekrytointitapahtumia, joihin voi osallistua.

Monilla vammaisjärjestöillä on omat työ- ja koulutusasioihin liittyvät palvelunsa. Järjestöissä on saatavilla tukea työnhakuun, työhakemuksen ja ansioluettelon tekoon, työhaastatteluun valmistautumiseen ja erilaisten apuvälineiden hakemiseen.